Uitslag limiet 11 november 2007 in Uden

Zondag 11 november werd er door 20 leden van Neptunus ‘58 meegedaan aan een limietwedstrijd in Uden. Er werd door alle zwemmers superhard gezwommen, met als resultaat zeer veel persoonlijke records. Verder werden er ook een groot aantal limieten gezwommen. Mark Schellekens zwom op de 200 meter schoolslag eindelijk binnen de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Met 2.38.75 bleef hij niet alleen binnen die richttijd (2.40.10), ook is hij de eerste die John Verhagen uit de clubrecord-lijst verwijdert. De oude toptijd stond namelijk met 2.40.17 op naam van de zwemmer die tegenwoordig voor PSV uitkomt.

De ploeg voor de Brabantse Winter Kampioenschappen is uitgebreid met twee zwemsters en telt inmiddels al 17 zwemmers. De 11-jarigen Zoë Hellings (100 rug) en Lara vd Ven (100 school) mogen zich nu ook op gaan maken voor de strijd in januari. Drie andere zwemmers, die al verzekerd waren van meerdere starts tijdens de BWK voegden daar nog een of twee starts aan toe. Luke van Hamond verbeterde zich op de 100 vlinder met maar liefst 6,5 seconde en bleef daarmee ruim binnen de gestelde limiet. Zijn broer Rick, al vaste waarde voor de estafettes, kwalificeerde zich zowel op de 100 vrij als op de 100 wissel voor de BWK. Ook Anouk van Helvoirt zwom een pr op de 100 vlinder en zwom zo binnen de limiet. Tot slot zwom Linda Schellekens op de 200 meter vlinderslag meer dan een halve minuut van haar drie jaar oude pr af en plaatste zich voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen.

Behalve Anouk van Helvoirt (100 vlinder), Linda (200 vlinder) en Mark Schellekens (200 school) werd er nog een clubrecord gezwommen. Bente van Bergen, die ruim een maand niet heeft kunnen trainen door blessures, verraste op de 100 wissel met een nieuwe toptijd. Bij de in totaal 33 persoonlijke records zaten verschillende grote verbeteringen. Zo was Gijs Verhagen 5 seconden sneller dan ooit op de 100 wissel en verbeterde Luke zich op die afstand met bijna 4 seconden. Op de 200 vrij zwom Elke Schellekens 7 seconden onder haar oude toptijd en ook Shirley Voets (5 seconden eraf) was nog niet eerder zo snel. Op de 200 rug zwom Vera de Laat 5 seconden onder haar oude pr en was Jet bijna 4 seconden sneller dan voorheen.

Uitslag en foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'